Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Како да се најавите и депонирате на Bitrue
Навигацијата на Bitrue платформата со сигурност започнува со совладување на процедурите за најавување и депонирање. Овој водич обезбедува детален преглед за да се обезбеди беспрекорно и безбедно искуство при пристап до вашата сметка на Bitrue и иницирање депозити.

Како да се најавите сметка во Bitrue

Како да се најавите на вашата Bitrue сметка

Чекор 1: Посетете ја веб-страницата Bitrue .

Чекор 2: Изберете „Најави се“.

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Чекор 3: Внесете ја лозинката и адресата на е-пошта, а потоа изберете „Најави се“.

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Чекор 4: Користењето на вашата Bitrue сметка за тргување сега е можно откако ќе го внесете точниот код за потврда.

Ќе го видите овој интерфејс на почетната страница кога успешно ќе се најавите.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue

ЗАБЕЛЕШКА: Имате опција да го проверите полето подолу и да се најавите на овој уред без да ја видите потврдата за вашата сметка по 15 дена.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Како да се најавите во апликацијата Bitrue

Најавете се со телефонски број

Чекор 1 : Изберете ја апликацијата Bitrue и можете да го видите овој интерфејс:

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Чекор 2: Внесете го вашиот телефонски број и точната лозинка.


Кога го гледате овој интерфејс, вашето најавување во Bitrue е успешно.

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Најавете се со е-пошта

Внесете ја вашата адреса за е-пошта и проверете дали лозинката е точна, а потоа кликнете „LOG IN“. Кога го гледате овој интерфејс, вашето најавување во Bitrue е успешно.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Ја заборавив лозинката од сметката на Bitrue

Може да ја користите апликацијата или веб-локацијата Bitrue за да ја ресетирате лозинката на вашата сметка. Имајте предвид дека повлекувањата од вашата сметка ќе бидат блокирани цел ден по ресетирањето на лозинката поради безбедносни причини.

Мобилна апликација

Со адреса на е-пошта:

1 . Избирате "Ја заборавивте лозинката?" на екранот за најавување.

2 . Притиснете „преку е-пошта“.

3 . Внесете ја вашата е-адреса во даденото поле.

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

4 . Кликнете на „СЛЕДНО“ за да продолжите.

5 . Потврдете го вашиот „код за потврда на поштенското сандаче“ со кликнување на „Потврди“ во вашата е-пошта.

6 . Сега можете да внесете друга лозинка.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue

7 . Притиснете „Потврди“ и нормално може да го користите Bitrue сега.


Со телефонски број

1 . Избирате "Ја заборавивте лозинката?" на екранот за најавување.

2 . Притиснете „преку телефон“.

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

3 . Внесете го вашиот телефонски број во даденото поле и притиснете „СЛЕДНО“.

4 . Потврдете го кодот испратен до вашата СМС.

5 . Сега можете да внесете нова лозинка.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
6 . Притиснете „Потврди“ и нормално може да го користите Bitrue сега.

Веб апликација

 • Посетете ја веб-страницата Bitrue за да се најавите и ќе го видите интерфејсот за најавување.
 • Избирате "Ја заборавивте лозинката?" на екранот за најавување.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
 1. Внесете ја вашата е-адреса во даденото поле.
 2. Потврдете го вашиот „код за потврда на поштенското сандаче“ со кликнување на „Потврди“ во вашата е-пошта.
 3. Сега можете да внесете друга лозинка.
 4. Потоа притиснете „Reset Password“ за да завршите.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Што е двофакторна автентикација?

Дво-факторна автентикација (2FA) е дополнителен безбедносен слој за верификацијата на е-пошта и лозинката на вашата сметка. Со вклучено 2FA, ќе треба да го дадете кодот 2FA при извршување на одредени дејства на платформата Bitrue NFT.

Како функционира TOTP?

Bitrue NFT користи еднократна лозинка (TOTP) заснована на време за автентикација со два фактори, таа вклучува генерирање на привремен, единствен еднократен 6-цифрен код* кој важи само 30 секунди. Ќе треба да го внесете овој код за да извршите дејства што влијаат на вашите средства или лични информации на платформата.
Ве молиме имајте на ум дека кодот треба да се состои само од броеви.

Кои дејства се обезбедени со 2FA?

Откако ќе се овозможи 2FA, следните дејства извршени на платформата Bitrue NFT ќе бараат од корисниците да го внесат кодот 2FA:

 • Список NFT (2FA може да се исклучи по избор)
 • Прифатете ги понудите (2FA може да се исклучи по избор)
 • Овозможи 2FA
 • Побарајте исплата
 • Логирај Се
 • Ресетирање на Лозинка
 • Повлечете го NFT

Имајте предвид дека повлекувањето на NFT бара задолжително поставување 2FA. По вклучувањето на 2FA, корисниците ќе се соочат со 24-часовно блокирање за повлекување за сите NFT на нивните сметки.

Како да депонирате на Bitrue

Како да купите крипто со кредитна/дебитна картичка на Bitrue

Купете крипто со кредитна/дебитна картичка (веб)

Кредитна картичка - Симплекс

Чекор 1 : Внесете ги ингеренциите на вашата Bitrue сметка и кликнете [Buy/Sell] во горниот лев агол.Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Чекор 2 : Во овој дел, можете да изберете од три различни начини за тргување со криптовалути.

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Чекор 3 : Кликнете на [Купи] за да влезете во овој вид на тргување со [Кредитна картичка- Симплекс]. Чекор 4: Внесете:
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
(1) типот на крипто
(2) износот на крипто
(3) Fiat
(4) Цена
(5) Оригинална цена

Кликнете на [Купи сега] за да завршите.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
Тргување со легенди

Чекор 1 : Внесете ги ингеренциите на вашата Bitrue сметка и кликнете [Buy/Sell] во горниот лев агол.

Како да се најавите и депонирате на Bitrue
Во овој дел, можете да изберете од три различни начини за тргување со криптовалути.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Чекор 2 : Кликнете на [Buy/Sell] во менито Legend Trading за да влезете во овој вид на тргување.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Чекор 3: Имате опција да изберете криптовалута, како што се USDT, USDC, BTC или ETH.

Внесете ја саканата сума што треба да се купи. Ако претпочитате да користите друга валута фиат, можете да ја замените. За да организирате повторливи купувања на криптовалути со картички, можете исто така да ја активирате функцијата Повторливо купување. Кликнете на [ПРОДОЛЖИ].
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
Чекор 4 : Пополнете ги вашите лични податоци. Штиклирајте го празното за да ги потврдите вашите информации. Притиснете [ПРОДОЛЖИ].

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Чекор 5: Внесете ја вашата адреса за наплата. Притиснете [ПРОДОЛЖИ].
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
Чекор 6 : Додајте ги информациите за вашата картичка. За да ја завршите процедурата за купување криптовалути, кликнете на копчето [ПОТВРДИ И ПРОДОЛЖИ].

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Купете крипто со кредитна/дебитна картичка (апликација)

1. Најавете се во апликацијата Bitrue и кликнете на [Credit Card] од почетната страница.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
2. Прво, изберете ја криптовалутата што сакате да ја купите. Можете да ја напишете криптовалутата во лентата за пребарување или да се движите низ списокот. Можете исто така да го промените филтерот за да видите различни рангови.

3. Пополнете ја сумата што сакате да ја купите. Може да ја смените валутата на фиат ако сакате да изберете друга. Можете исто така да ја овозможите функцијата Повторливо купување за да закажувате редовни купувања за крипто преку картички.

4. Изберете [Плати со картичка] и допрете на [Потврди] . Ако претходно не сте поврзале картичка, прво ќе биде побарано да додадете нова картичка.

5. Проверете дали сумата што сакате да ја потрошите е точна, а потоа допрете [Потврди] на дното на екранот.

6. Честитки! Трансакцијата е завршена. Купената криптовалута е депонирана во вашиот паричник Bitrue Spot.

Како да депонирате крипто во Bitrue

Депонирајте крипто на Bitrue (веб)

1 . Внесете ги ингеренциите на вашата Bitrue сметка и кликнете [Assets]-[Deposit].

Како да се најавите и депонирате на Bitrue
2 . Изберете ја паричката што сакате да ја депонирате.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
3 . Следно, изберете ја депозитната мрежа.Проверете дали избраната мрежа е иста со мрежата на платформата од која повлекувате средства. Ако изберете погрешна мрежа, ќе ги изгубите вашите средства.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
Во овој пример, ќе го повлечеме USDT од друга платформа и ќе го депонираме во Bitrue. Бидејќи се повлекуваме од адресата ERC20 (блокчејн Ethereum), ќе ја избереме мрежата за депозити ERC20.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
 • Изборот на мрежата зависи од опциите обезбедени од надворешниот паричник/размена од којашто го повлекувате. Ако надворешната платформа поддржува само ERC20, мора да ја изберете мрежата за депозити ERC20.
 • НЕ ја избирајте најевтината опција за надомест. Изберете го оној што е компатибилен со надворешната платформа. На пример, можете да испраќате ERC20 токени само на друга ERC20 адреса, а BSC може да испраќате само на друга BSC адреса. Ако изберете некомпатибилни/различни депозитни мрежи, ќе ги изгубите вашите средства.

4 . Кликнете за да ја копирате адресата за депозит на вашиот Bitrue Wallet и залепете ја во полето за адреса на платформата од која имате намера да повлечете крипто.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
5. Алтернативно, можете да кликнете на иконата QR код за да добиете QR-код на адресата и да ја увезете на платформата што ја повлекувате.

Како да се најавите и депонирате на Bitrue
ЗАБЕЛЕШКА: Осигурете се дека информациите за договорот за крипто што го депонирате се исти како оние прикажани погоре, во спротивно ќе ги изгубите вашите средства.

6
. По потврдувањето на барањето за повлекување, потребно е време за да се потврди трансакцијата. Времето на потврда варира во зависност од блокчејнот и неговиот тековен мрежен сообраќај.

Откако ќе се обработи трансферот, средствата ќе се кредитираат на вашата сметка на Bitrue набргу потоа.

7 . Можете да го проверите статусот на вашиот депозит од [Transaction History], како и повеќе информации за вашите неодамнешни трансакции.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Депонирајте крипто на Bitrue (апликација)

Чекор 1: Најавете се во апликацијата Bitrue и можете да го видите интерфејсот на почетната страница.

Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Чекор 2: Изберете „Депозит“. Чекор 3: Следно, изберете ја мрежата за монети и депозити.Проверете дали избраната мрежа е иста со мрежата на платформата од која повлекувате средства. Ако изберете погрешна мрежа, ќе ги изгубите вашите средства. Чекор 4: Внесете ја оваа информација: кликнете за да ја копирате адресата за депозит на вашиот Bitrue Wallet и да ја залепите во полето за адреса на платформата од која имате намера да повлечете крипто. Или скенирајте го дадениот QR-CODE за да го потврдите депозитот. Потоа ја завршивте трансакцијата.
Како да се најавите и депонирате на Bitrue

Како да се најавите и депонирате на Bitrue
Како да се најавите и депонирате на Bitrue
ЗАБЕЛЕШКАКако да се најавите и депонирате на Bitrue
: Осигурете се дека информациите за договорот за крипто што го депонирате се исти како оние прикажани погоре, во спротивно ќе ги изгубите вашите средства.

Чекор 5:
По потврдувањето на барањето за повлекување, потребно е време за да се потврди трансакцијата. Времето на потврда варира во зависност од блокчејнот и неговиот тековен мрежен сообраќај.

Откако ќе се обработи трансферот, средствата ќе се кредитираат на вашата сметка на Bitrue набргу потоа.

Најчесто поставувани прашања

Што е ознака или мем и зошто треба да го внесам при депонирање крипто

Ознаката или белешката е единствен идентификатор доделен на секоја сметка за идентификување на депозит и кредитирање на соодветната сметка. Кога депонирате одредени крипто, како што се BNB, XEM, XLM, XRP, KAVA, ATOM, BAND, EOS итн., треба да ја внесете соодветната ознака или белешка за таа успешно да се кредитира.

Колку време ми е потребно за да пристигнат моите средства? Која е провизијата за трансакцијата

 • Откако ќе го потврдите вашето барање на Bitrue, потребно е време трансакцијата да се потврди на блокчејнот. Времето на потврда варира во зависност од блокчејнот и неговиот тековен мрежен сообраќај.

 • На пример, ако депонирате USDT, Bitrue ги поддржува мрежите ERC20, BEP2 и TRC20. Можете да ја изберете саканата мрежа од платформата од која повлекувате, да ја внесете сумата за повлекување и ќе ги видите соодветните провизии за трансакцијата.

 • Средствата ќе се кредитираат на вашата Bitrue сметка набргу откако мрежата ќе ја потврди трансакцијата.

 • Имајте предвид дека ако внесете погрешна адреса за депозит или изберете неподдржана мрежа, вашите средства ќе бидат изгубени. Секогаш проверувајте внимателно пред да ја потврдите трансакцијата.

Зошто мојот депозит сè уште не е кредитиран

Трансферот на средства од надворешна платформа на Bitrue вклучува три чекори:

 • Повлекување од надворешната платформа.

 • Потврда за блокчејн мрежа.

 • Bitrue ги кредитира средствата на вашата сметка.

Повлекувањето на средствата означено како „завршено“ или „успешно“ на платформата од која го повлекувате крипто значи дека трансакцијата била успешно емитувана на блокчејн мрежата. Сепак, можеби ќе биде потребно извесно време за таа конкретна трансакција да биде целосно потврдена и кредитирана на платформата на која го повлекувате вашиот крипто. Бројот на потребни „мрежни потврди“ варира за различни блокчејнови.
На пример:

 • Алис сака да депонира 2 БТК во нејзиниот паричник Bitrue. Првиот чекор е да се создаде трансакција која ќе ги префрли средствата од нејзиниот личен паричник во Bitrue.

 • По креирањето на трансакцијата, Алис треба да чека за потврди на мрежата. Таа ќе може да го види нерешениот депозит на нејзината сметка на Bitrue.

 • Средствата ќе бидат привремено недостапни додека не се заврши депозитот (1 потврда на мрежата).

 • Ако Алиса одлучи да ги повлече овие средства, треба да почека две потврди од мрежата.

Поради можна преоптовареност на мрежата, може да има значително доцнење во обработката на вашата трансакција. Може да го користите TxID (Идентификација на трансакција) за да го побарате статусот на преносот на вашите средства со користење на истражувач на блокчејн.

 • Ако трансакцијата сè уште не е целосно потврдена од јазлите на блокчејн мрежата или не го достигнала минималниот број на мрежни потврди наведени од нашиот систем, трпеливо почекајте да се обработи. Кога трансакцијата ќе биде потврдена, Bitrue ќе ги кредитира средствата на вашата сметка.

 • Ако трансакцијата е потврдена од блокчејнот, но не се кредитира на вашата Bitrue сметка, може да го проверите статусот на депозитот користејќи го барањето за статус на депозит. Потоа можете да ги следите упатствата на страницата за да ја проверите вашата сметка или да поднесете барање за проблемот.

Thank you for rating.